Glutenfri falafel

koket.se
Glutenfri falafel
Foto: TV4
Mayka Gulo
Mayka Gulo

Glutenfri falafel

11 ingredienser

30 min + tid i kyl

Mayka Gulo gästar Nyhetsmorgon och bjuder på sina godaste falafel som dessutom är glutenfria.

Maykas kitchen
Maykas kitchen Instagram

Maykas kitchen

Följ Mayka Gulo på Instagram, där lagar hon god och inspirerande syriansk/ assyrisk mat

Läs mer

Se Mayka Gulo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner styck
  • 400 g kikärtor
  • 0,5 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • ca 0,5-1 dl persilja
  • ca 0,5-1 dl färsk koriander (kan uteslutas eller ersätt med persilja)
  • 2 tsk färsk koriander
  • 1 msk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 1 msk bakpulver
  • frityrolja

Gör så här

  1. Blötlägg kikärtorna över natten i minst dubbelt så mycket vatten.
  2. Tvätta och sila av kikärtorna dagen efter.
  3. Mixa kikärtorna i matberedaren tills du får en konsistens som liknar ströbröd.
  4. Tillsätt lök, vitlök, persilja, koriander, salt, svartpeppar samt spiskummin och fortsätt mixa tills allt är väl blandat.
  5. Plasta in bunken och ställ i kylen i ca 1 timme.
  6. Efter att smeten har varit kyld i 1 timme tillsätter du bakpulver och blandar smeten väl.
  7. Värm oljan till 140-150 grader och friterar några falafel åt gången tills de blir gyllenbruna.
  8. Låt dem torka på hushållspapper.
  9. Sen är det bara att servera och njuta!