Den här enkla kakan är bakad med mandelmjöl och därav helt glutenfri! Ett smart tips är att fukta bakplåtspappret och skrynkla ihop det. Då är det lätt att få det att passa i vilken bakform som helst.
2 apelsiner, skalet (eller skal från 1 citron och 1 lime)
100 g korinter
150 g choklad, hackad
100 g frysta hallon (eller blåbär)
2 äpplen (skalade i bitar)
1 msk malen kanel (till äpplena)
2 msk strösocker (till äpplena)
Frosting
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
1 citron, saft och skal
1 limefrukt, skal
1 apelsin, i filéer och zest
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen och häll i mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt i ca 5 minuter med elvisp.
Blanda mandelmjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke med hjälp av exempelvis en ballongvisp.
Vända ner lite smör, lite mjölkblandning och lite mjölblandning i taget i äggvispet. Vänd försiktigt runt så att allt blandas. Tillsätt eventuell smaksättning.
Klä en form med bakplåtspapper. Det går bra med långpanna eller en vanlig springform, tänk bara på att ju mindre och högre form, desto längre gräddningstid.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Testa gärna med en sticka, den ska vara torr när du stuckit den i kakan.
Frosting
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp i ca 5 minuter.
Rör ner färskost, citronsaft, citronskal och limeskal för hand.
Häll i en spritspåse (eller klipp ett snett jack i en plastpåse) och spritsa ut över kakan.