Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche
Foto: Arla/Erik Grundstroem

Glutenfri kladdkaka med dulce de leche

Av: Ellanore Rollvén

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Det vinnande bidraget 2017 i den årliga tävlingen Kladdkakeracet blev Ellanores glutenfria kladdkaka med dulce de leche.

Ingredienser

portioner bitar
  • 3 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 0,5 dl glutenfritt ströbröd
  • 5 msk kakao
  • 200 g smör
  • 50 g mörk choklad
  • 0,5 förp dulce de leche
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Rör ihop ägg, farinsocker och socker i en bunke.
  4. Mixa havregrynen till ett mjöl med stavmixer.
  5. Blanda ner havremjöl, ströbröd och kakao i äggblandningen. Rör till en slät smet.
  6. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör ner i smeten.
  7. Häll smeten i formen. Ringla över dulce de leche och strö på flingsalt.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kakan svalna helt innan servering.