Glutenfri smulpaj med mandel

koket.se
Glutenfri smulpaj med mandel
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Glutenfri smulpaj med mandel

8 ingredienser

30 min

Busenkel bärpaj som du bakar på nolltid med få ingredienser. Välj bär efter smak och säsong.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 500 g frysta bär (blåbär och hallon)
  • 1 citron, saften
  • 0,5 dl syltsocker
  • 2-3 tsk potatismjöl (eller majsstärkelse)

Smul

  • 300 g mandelmassa
  • 1 ägg
  • 1 dl brunt farinsocker
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme).
  2. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en bunke.
  3. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda ihop med ägg och farinsocker i en bunke.
  4. Fördela fyllningen i en pajform. Klicka ut mandelsmeten och garnera med mandelspån.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått en fin, gyllenbrun färg.
  6. Servera med glass eller vaniljsås!

Glöm inte att matsortera skal från ägg för en mer hållbar matlagning, och njut av din bärpaj. /Köket-redaktionen