Glutenfria scones

Glutenfria scones
Foto: Magnus Fond
Sofia Antonsson
Sofia Antonsson

Glutenfria scones

Av: Sofia Antonsson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

30 m

Härliga, gula glutenfria scones, perfekta att snabbt slänga ihop till helgfrukosten. Lyx!

Recepten är anpassade till FODMAP för dig med IBS

Tips! Gör din egen hallonsylt! Mosa 3 dl hallon och blanda med 4 msk chiafrön och lite vatten. Söta med vaniljsocker. Häll upp i en burk och förvara i kylen.

Ingredienser

portioner scones
  • 2 dl rismjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 50 g smör
  • 2,5 dl laktosfri yoghurt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smöret i mindre bitar samt yoghurt och arbeta ihop till en deg.
  3. Forma två runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla en kniv och skåra varje kaka i fyra delar.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.