Gnocchi al pomodoro med svartpeppar och grönkål

NYHET
koket.se
Gnocchi al pomodoro med svartpeppar och grönkål
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Gnocchi al pomodoro med svartpeppar och grönkål

12 ingredienser

40 min

En middag med smak av Italien där såväl cacio e pepe som pasta ragusa gett inspiration. Resultatet blir en perfekt balans mellan sötma, syra och hetta!

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g gnocchi
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5-1 msk svartpeppar, krossad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 aubergine
  • ca 300 g grönkål
  • ca 2 tsk vinäger
  • 2 kvistar rosmarin
  • 20 g parmesanost (eller annan vällagrad ost)
  • salt

Gör så här

  1. Skala och krossa vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Stöt svartpepparn grovt i en mortel.
  2. Värm olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar. Låt fräsa någon minut under omrörning.
  3. Häll i tomater och låt småkoka 10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skär auberginen i tärningar. Sprid ut på en plåt. Vänd runt med olja och salt. Rosta i ugnen 10 minuter.
  6. Plocka bladen från grönkålsstjälkarna. Strimla stjälkarna fint. Lägg allt i en skål och massera med olja, finriven vitlök och salt.
  7. Sprid ut grönkålen på plåten med aubergine och rosta ytterligare ca 5 minuter i ugnen.
  8. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och låt koka 2 minuter. Häll av.
  9. Stek gnocchin i lite rapsolja i en stekpanna så att den får lite yta.
  10. Tillsätt finhackad rosmarin i tomatsåsen och smaka av med vinägern.
  11. Blanda tomatsåsen med den stekta gnocchin.
  12. Lägg upp och toppa med grönkål, aubergine och nyriven parmesan.