Gnocchi med smörad tomatsås och svamp

POPULÄRT
koket.se
Gnocchi med smörad tomatsås och svamp
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Gnocchi med smörad tomatsås och svamp

15 ingredienser

35 min

Middag på nolltid med mycket smak blir det med köpt färdig gnocchi som vänds runt i en enkel tomatsås som får god smak av en klick smör, stekt svamp och babyspenat.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g gnocchi
  • 1 dl pankoströbröd
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 500 skogschampinjoner (gärna små)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 burkar hela konserverade tomater (à 400 g)
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 75 g smör
  • 100 g pecorinoost, riven (eller parmesan)
  • 65 g babyspenat
  • 150 g färskost (med vitlökssmak)
  • neutral rapsolja, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek pankoströbröd och 1 riven vitlöksklyfta i generöst med olja till gyllene. Salta och peppra, lägg över på tallrik och ställ vid spisen.
  2. Halvera svampen (eller kvarta om svampen är stor). Stek på hög värme i olja till gyllene runtom. Lägg över på ett fat och ställ vid spisen.
  3. Stek lök och vitlök i lite olja till den mjuknar.
  4. Klipp sönder de hela tomaterna i burken och häll i pannan med löken. Smula över timjan, vänd runt och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner smöret i tomatsåsen och rör om tills smöret smält helt. Lägg i den stekta svampen och låt få ett uppkok.
  6. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och lägg gnocchin tillsammans med riven pecorino och spenat (spara lite till topping) i pannan med tomatsåsen. Vänd runt ordentligt så osten smälter.
  7. Klicka på färskosten, strö över frasiga panko och lite sparad spenat. Servera genast!