Skär pumpan i små bitar och lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper.
Baka i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk.
Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk.
Pressa sedan potatisen genom en potatispress.
Blanda pumpan med den mosade potatisen i en stor skål tillsammans med vetemjöl, ägg, salt och peppar. Blanda väl tills degen är jämn och inte klibbig.
Strö mjöl på arbetsytan och dela degen i mindre bitar. Rulla ut varje bit till en lång rulle med en diameter på ca 2 cm.
Skär rullarna i små bitar för att forma gnocchi. Använd gärna en gnocchibräda eller en gaffel för att göra mönster på gnocchin.
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.
Lägg ner gnocchin i omgångar och koka dem i 2-3 minuter eller tills de flyter upp till ytan. Ta sedan upp dem med en hålslev och lägg dem åt sidan.
Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt gnocchin och stek den så att den får en fin färg och blir lite krispig.
Smält smöret i en separat stekpanna på medelhög värme. Tillsätt den finhackade vitlöken och stek den tills den är gyllenbrun och doftar gott. Ta av från värmen.
Blanda gnocchin med grönkål och basilika i en stekpanna. Tillsätt det rostade vitlökssmöret och rör om försiktigt för att fördela smakerna.
Servera genast på tallrikar och toppa med lite riven parmesanost och rostade mandlar.