Goda kanelbullar

Goda kanelbullar
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Goda kanelbullar

7 ingredienser

5 h

Magnus Johanssons grundrecept på riktigt goda och saftiga kanelbullar. Smaksätt med kanel såklart, men testa även i kombination med mandelmassa, choklad eller apelsin - magiskt!

**Alternativ på fyllning
**

  • mandelmassa och kanel
  • hasselnötter, apelsin och kanel
  • choklad och kanel

Ingredienser

Deg

  • 500 g mjölk
  • 1,1 kg vetemjöl
  • 40 g jäst
  • 200 g strösocker
  • 200 g smör
  • 25 g kardemumma
  • 10-15 g salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom smöret. Om du blandar för hand tar det ca 30 minuter, med maskin ca 15 minuter. Och när du blandat degen ca 15 minuter i maskinen så tillsätter du det rumstempererade smöret.
  2. Blanda degen väl ca 10 minuter till. Degtemperaturen ska vara cirka 22 grader. Låt jäsa under bakduk i cirka 60 minuter.
  3. Kavla ut degen ca 5 mm tjock. Stryk på valfri fyllning. Vik samman och sporra upp till bullar.
  4. Låt dina kanelbullar jäsa i ca 3 timmar.
  5. Pensla med vispat ägg och lägg på pärlsocker om du vill. Baka kanelbullarna i 210 grader ca 10-12 minuter.