Godaste kebabsåsen

NYHET
koket.se
Godaste kebabsåsen
Foto: TV4

Godaste kebabsåsen

11 ingredienser

Jiray Seropian har rest genom hela Sverige i jakten på den godaste kebabsåsen. I Norrland fann han den så kallade "Orientdressingen" som används till allt, taco, hamburgare, kebab och pizza.
Och mängderna i såsen då... ja du får helt enkelt provsmaka dig fram!

Den vita kebabsåsen serveras med fördel till kebab på lamm eller kyckling i en kryddmarinad av paprika, spiskummin, oregano, salt, vitlök, lök, persilja. Goda tillbehör till kebaben är rostade cocktailtomter i ugn, vanliga tomater, salladslök, rödlök, sallat, pickles och syrad rödkål (vinäger, salt, ättika och vatten) och "hot green sauce".

Jirays "hot green sauce" görs på en mix av persilja, mynta, koriander, jalapeno, olja, salt, peppar och citron.

Se Jiray Seropian laga receptet

logo

Ingredienser

  • majonnäs
  • gräddfil
  • yoghurt
  • paprikapulver
  • bostongurka, finhackad
  • gul lök, finhackad
  • gräslök, finhackad
  • malen spiskummin
  • jalapeño, fermenterad (el tabasco, valfri chilisås el. sambal oelek)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda lika delar yoghurt, gräddfil och majonnäs och rör ihop med resterande ingredienser och kryddor i en bunke och låt stå, så smakerna får blandas. Smaka därefter av såsen och tillsätt mer kryddor om det behövs.