Kladdkaka på klassiskt vis

POPULÄRT
Godaste och härligaste kladdkakan på klassiskt vis
Foto: Camilla hamid
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Kladdkaka på klassiskt vis

8 ingredienser

30 m + tid i kyl

En klassisk kladdkaka som funkar precis lika bra till fika, födelsedag som dessert efter en härlg middag. Camillas recept är sådär perfekt kladdigt och gott som man vill ha det!

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar
  • 225 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 2,25 dl brunt farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg (stora)
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
  3. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter eller tills kanterna av kakan är fast och mitten är lite vobblig.
  4. Låt svalna helt och hållet innan servering. Gärna 4 timmar i kyl men helst över natten.