10 g färsk koriander, stjälkar och blad (grovhackade)
salt
vitpeppar
Montering
rispapper
Servering
krispsallad
mynta
koriander
Gör så här
Börja med att förbered råvarorna. Grovhacka räkorna och skär fläskkarrén i tunna skivor (går lättast om den först fryses i ca 30 minuter).
Lägg risnudlarna i en bunke och slå på kokande vatten, låt stå tills de mjuknat (ca 3 minuter). Skölj dem sedan i kallt vatten.
Hetta upp en wok och tillsätt ett par matskedar olja, vicka woken så att oljan täcker. Häll ut överflödig olja i ett tåligt kärl eller burk.
Snabbstek fläskkarrén tills den fått fin färg. Tillsätt sedan vitlök, ingefära och salladslök. Fräs i 30 sekunder och tillsätt sedan räkorna och fräs ytterligare 30 sekunder. Låt svalna.
Blanda fläsk och räkor med resten av ingredienserna, smaka av med salt och vitpeppar.
Kyl blandningen tills den ska användas.
Montering
Häll ljummet vatten i ett fat eller en skål som är lika vid som rispappret.
Doppa rispappret i vattnet och lägg pappret på en torr bänk, dra med fingrarna över pappret för att ta bort överflödigt vatten.
När rispappret är mjukt nog att böja lägger du en matsked av fyllningen mitt på. Vik sidorna av pappret över fyllningen, låt sidorna överlappa ca 1 cm. Ta den närmaste delen av pappret och vik framåt över fyllningen, tryck nedåt, bakåt för att få en fast form och fortsätt rulla framåt tills du fått en tajt ”cigarr”.
Servering
Servera sommarrullarna i ett salladsblad med örter och en dipsås, gärna Nuoc Cham Mam.