För att få köttbullarna sådär riktigt saftiga och goda finns det ett superknep - ha krossad is i smeten. Isen gör att proteinerna binder vätska och köttbullarnas blir saftiga.
Ställ gärna in bunke och sleven du ska bland färsen med i frysen före tillagning - det blir bäst om alla redskap är riktigt kalla.
Lägg ströbröd och mjölk i en annan bunke och låt svälla..
Hacka löken riktigt fint.
Krossa isen i en matberedare. Lägg isen i den kalla bunken från frysen och blanda med färs och salt. Blanda tills färsen har gått ihop ordentligt.
Tillsätt lök, ägg, ströbrödsblandning och lite nymalen vitpeppar och fortsätt blanda tills färsen gått ihop igen. Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
Forma fina köttbullar och stek i ordentligt med smör tills de är genomstekta. Servera och njut!