Häll ner mjölet och jästvattnet i en degblandare och kör degen på lågt varvtal i några minuter tills degen ser smidig ut och har ”gått ihop”.
Häll ner saltet och arbeta degen på nytt tills saltet har gått in, då häller du ner olivoljan och låter den arbetas in på lågt varvtal i ca 2 minuter.
Kör degen på högsta hastighet i degblandaren i 12 minuter. Stäng av degblandaren och låt degen vila i 10-15 minuter.
Olja in en större plastlåda (godkänd för mat) med någon matsked olivolja och för över degen dit. Lyft degen i ”midjan” och forma den till en stor oval boll. Sätt på locket och låt degen stå i rumstemperatur i 1 timme.
Ställ in degen i kylskåp och vik den morgon och kväll i minst 3 dagar, men upp till 5-6 dagar går bra.
Dela upp degen i 11 lika stora delar samma dag som du ska baka pizzan. De ska väga ca 265 gram styck. Forma jämna bollar och lägg dem glest i en lätt oljad låda med lock. När du bakar ut degen ska den vara rumstempererad så den inte drar ihop sig.