Gräddfilscrème med chokladpulver och färska bär

Gräddfilscrème med chokladpulver och färska bär
Foto: TV4
Johan Backéus
Johan Backéus

Gräddfilscrème med chokladpulver och färska bär

12 ingredienser

30 m

Krämig och frisk vaniljcrème gjord på gräddfil och yoghurt blir underbart gott ihop med chokladpulver och färska bär. Perfekt dessert som går att förbereda!

Ingredienser

portioner4 - 8

Gräddfilscrème smaksatt med vanilj

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 200 g strösocker
  • 5 dl grädde
  • 150 g yoghurt
  • 400 g gräddfil
  • ev citron

Chokladpulver

  • 75 g strösocker
  • 2 krm salt
  • 8 g vatten
  • 45 g choklad, krossad

Tillbehör och servering

  • färska bär (efter säsong)

Gör så här

Gräddfilscrème smaksatt med vanilj

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skrapa ur fröna från vaniljstången och sjud upp dem tillsammans med socker och grädde.
  3. Lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen och låt svalna lite.
  4. Blanda i yoghurt, gräddfil och ev. lite citronjuice. Häll sedan upp i serveringsglas.

Chokladpulver

  1. Gör en ljus karamell på socker, salt och vatten. Häll sedan i den krossade chokladen och vispa med en elvisp tills att det blir ett krispigt pulver (ca 30 sek - 1 minut).

Tillbehör och servering

  1. Servera crèmen med chokladpulvret och färska bär.