Gräddfilspannacotta med salt kola

POPULÄRT
Gräddfilspannacotta med salt kola
Foto: Tv4

Gräddfilspannacotta med salt kola

Av: Nichlas - Katrineholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

45 m + tid i kyl

Gräddfilspannacotta med salt kola, frostade hallon och kanderade hasselnötter är en riktig toppadessert!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pannacotta

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 1 dl dulce de leche (dulce de leche)
  • 1 krm havssalt
  • 1 dl gräddfil

Kanderade hasselnötter

  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk vatten

Servering

  • 250 g färska hallon
  • 1 tsk florsocker, siktat

Gör så här

Pannacotta

  1. Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka under tiden upp grädden i en kastrull tillsammans med den karamelliserade mjölken och lite salt. Ta av från plattan och lägg i de blötlagda gelatinbladen. Rör ihop till en jämn smet och låt svalna ca 30 minuter.
  3. Blanda sedan ner gräddfil och sila eventuellt blandningen.
  4. Fördela pannacottan i fyra glas och ställ kallt i några timmar. Kan förberedas en dag i förväg.

Kanderade hasselnötter

  1. Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna på medelvärme tills skalen börjar spricka och nötterna fått lite färg.
  2. Lägg nötterna på en torr och ren kökshandduk och gnugga bort lite av skalet.
  3. Smält sockret på medelvärme tills det fått gyllenbrun färg, var försiktig så att det inte bränns. Häll därefter på vattnet och låt det bubbla en stund.
  4. Lägg i de rostade nötterna när vattnet kokat bort nästan helt. Rör runt nötterna i det smälta sockret och häll ut dem på smörpapper och låt svalna. Hacka sedan nötterna lätt.

Servering

  1. Tag ut de kalla glasen med pannacotta strax före servering. Toppa med färska hallon och grovhackade kanderade hasselnötter. Sikta över lite florsocker, klart!