Gräddglass på pinne

Gräddglass på pinne
Foto: Dansukker

Gräddglass på pinne

7 ingredienser

20 m + tid i frys

Gräddglass utan glassmaskin är en riktigt smart sommarfavorit! Smaksätt glassen med dina favoritbär så har du nya goda pinnglassar hela sommaren.

Dansukker - det enda svenska strösockret.
Dansukker produkt strösocker 2kg NY 2024

Dansukker - det enda svenska strösockret.

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Bärrippel

  • 200 g blandade bär (valfri sort)
  • 0,5 dl Dansukker Syltsocker
  • 1 msk citronsaft

Glass

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl kondenserad mjölk, sötad
  • 3 msk Dansukker Glykossirap
  • 2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Gör så här

Bärrippel

  1. Koka upp bären med syltsocker och citronsaft tills bären är mjuka.
  2. Mosa eller sila bären och ställ åt sidan för att svalna.

Glass

  1. Vispa grädden.
  2. Vänd ner kondenserad mjölk och glykossirap i grädden.
  3. Rör slarvigt ner bärrippeln i smeten och häll i glassformar. Ställ i frysen ca 5 timmar.
  4. Ta ut glassen från frysen några minuter innan de ska ätas och lossa sedan glassarna från formarna. Njut!
TIPS!
Fler tips!
Sommarsviss

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer