Gräddig fiskgratäng med dill och broccoli

koket.se
Gräddig fiskgratäng med dill och broccoli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gräddig fiskgratäng med dill och broccoli

8 ingredienser

20 m

Supersnabb fiskgratäng med krispig broccoli!

Se Köket.se laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • smör, till formen
  • 4 fiskfiléer, av vit fisk
  • 500 g broccoli
  • 0,5 dl dill, hackad
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • salt
  • peppar
  • 3 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smöra en ugnssäker form. Salta fiskfiléerna, rulla ihop och lägg ner i formen.
  3. Bryt broccolin till mindre buketter, hacka ner stammen och lägg längst med kanterna på ugnsformen.
  4. Strö över lite dill, gräslök, salt och peppar över fisken. Slå sist över grädden och toppa med lite mer dill och gräslök.
  5. Gratinera i ugnen i 15-18 minuter eller tills fisken är klar.