Gräddig fiskpanna med stenbitsrom

POPULÄRT
koket.se
Gräddig fiskpanna med stenbitsrom
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Gräddig fiskpanna med stenbitsrom

14 ingredienser

30 min

En läcker och väldigt lättlagad fiskpanna med grädde, torsk och citron. Enkel middag att laga som verkligen ger lyxkänsla i vardagen.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 purjolök, skuren i ca 3 cm bitar (stor)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad fiskfond
  • 0,5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 burk röd stenbitsrom (á 80 g)
  • 1 knippe dill, finhackad
  • smör, att steka i
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 900 g mjölig potatis

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är precis mjuk. Häll av och låt ånga av. Pressa potatisen precis före servering.
  2. Stek purjolök i smör tills den är mjuk utan att den får färg.
  3. Häll grädde, crème fraiche och vatten i pannan tillsammans med fiskfond. Låt koka ihop ca 7 minuter. Riv över lite citronzest och pressa i citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär fisken i ca 4 cm stora bitar. Lägg i pannan och låt puttra på låg värme i 3 minuter. Dra pannan av värmen.
  5. Toppa med rödlök, stenbitsrom och dill. Servera genast med den pressade potatisen.