Gräddig kycklingpasta

Gräddig kycklingpasta
Foto: Tv4

Gräddig kycklingpasta

Av: Silmar - Filipstad

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 m

En gräddig kycklingpasta med fetaost och soltorkade tomater är alltid en god idé när du ska få gäster.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Pasta

  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 150 g fetaost
  • 1 kruka persilja
  • 1 kg kycklingfilé, strimlad
  • 2 msk rapsolja
  • 130 g tapenade (på soltorkade tomater)
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl smetana (eller crème fraiche)
  • 500 g spaghetti (färsk)
  • 2 dl parmesanost, riven

Vitlöksbröd

  • bröd (valfri sort)
  • 2 msk olivolja (till grillat bröd)
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

Pasta

  1. Grovhacka gul lök samt skala och pressa vitlöken.
  2. Smula fetaosten och grovhacka persiljan.
  3. Skölj kycklingen i kallt vatten, torka med hushållspapper.
  4. Värm upp oljan i stekpannan och fräs löken i någon minut.
  5. Lägg i kycklingen och stek den tillsammans med löken i ca 5-10 minuter eller tills kycklingen blivit vit.
  6. Pressa i vitlök och tillsätt tapenad och rör om
  7. Häll i vispgrädden och låt det koka en stund. Rör sedan i smetana.
  8. Häll ner fetaosten i såsen samt salta och peppra.
  9. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  10. Portionera ut pastan med kycklingsåsen.
  11. Toppa med riven parmesanost och garnera med persilja.
  12. Servera med vitlöksbröd.

Vitlöksbröd

  1. Skiva brödet.
  2. Ringla olivolja över brödskivorna och grilla i ugnen tills de har fått fin färg.
  3. Dela en vitlöksklyfta och gnid snittytan på brödskivona medan de är varma.