1 torkad peperoncini (piri-piri, chiliflakes eller färsk chilifrukt går också bra)
0,5 g saffran
2 dl grädde
1,5 dl vitt vin
1 msk koncentrerad skaldjursfond
1 äpple
1 kruka dragon
200 g skalade räkor
parmesanost, till servering
salt
peppar
Gör så här
Koka pastan i saltat vatten tills al dente.
Strimla under tiden purjolöken och vitlök, hacka fänkål och morot. Fräs detta i olivolja tills löken är mjuk. Låt saffran och chili fräsa med i någon minut och slå sedan på vin och låt koka upp.
Slå på grädde och fond, krydda med salt och peppar och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 5-10 minuter. Tillsätt lite mer vätska från pastavattnet om du tycker att såsen blir lite tjock. Rör om då och då under tiden.
Vänd ner räkor, finhackat äpple och dragon i såsen. Låt räkorna bara bli varma. Smaka av med salt och peppar och sväng sedan runt pastan med såsen. Servera genast med lite parmesan på toppen.