Gräddig tagliatelle med lax

koket.se
Gräddig tagliatelle med lax
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Gräddig tagliatelle med lax

13 ingredienser

30 m

Pasta med gräddig sås på lax, fänkål och citron, toppad med vattenkrasse, rädisa och parmesanost.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1 fänkål
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör, att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, zest och saft
  • salt
  • peppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 rejäl kruka vattenkrasse (eller ruccola)
  • 400 g tagliatelle eller annan pasta
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • 1 dl parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tunna skivor. Skiva purjolök och finhacka vitlök. Fräs i en klick smör tills det blir mjukt, utan att det tar färg. Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med citronzest, citronsaft, salt och peppar.
  2. Tärna laxen, lägg i såsen och låt få ett uppkok. Dra av från plattan och lägg i vattenkrassen. Spara lite till garnering.
  3. Koka pastan al dente. Vänd försiktigt ner i såsen och vänd runt så all pasta täcks av såsen. Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med vattenkrasseblad, skivad rädisa och parmesanost.