Gräddiga äpplen

Gräddiga äpplen
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gräddiga äpplen

7 ingredienser

30 m

Den här enkla desserten bestående av gräddiga äpplen är en klockren hösträtt. Så enkelt och så gott!

Ingredienser

portioner
  • 4-6 äpplen (svenska Discovery)
  • 2 msk rörsocker
  • 2 dl grädde
  • 0,5 citron
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl mandelspån
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och dela äpplena.
  2. Värm sockret i en panna låt det karamelliseras. Lägg sedan i äpplena.
  3. Slå över grädde, rivet citronskal och kardemumma. Avsluta med mandel.
  4. Baka i ugnen ca 15 minuter på 175-200 grader.
  5. Grädda tills äpplena är mjuka och grädden nästan är karamelliserad.
  6. Toppa med lite flingsalt.