Gräddkokt grönkål

Gräddkokt grönkål 02
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gräddkokt grönkål

9 ingredienser

20 m

Vad sägs om härligt gräddkokt grönkål som tillbehör till maten? Eller servera den som en del av julbuffén!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 knippe grönkål
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 citron
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk grovkornig senap
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Plocka eller repa grönkålen.
  2. Marinera grönkålen i rapsolja och citron. Massera bladen lite så de börjar ”svettas”.
  3. Finhacka löken och fräs den i smör så den får lite färg. Rör ner crème fraîche, senap, salt och vitpeppar.
  4. Vänd ner grönkålen och värm den så allt blir varmt utan att det kokar för mycket, servera den lite crispy.
  5. Serveras gärna på lite vörtbröd.