Gräddkokt grönkål med senap

koket.se
Gräddkokt grönkål med senap
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Gräddkokt grönkål med senap

10 ingredienser

20 min

Gör grönkålen extra god i år och koka den med grädde!

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 knippe grönkål
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 citron
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • vörtbröd
  • ev 1 msk grovkornig senap

Gör så här

  1. Plocka eller repa grönkålen.
  2. Marinera grönkålen i rapsolja och citron. Massera kålen lite så att den börjar ”svettas” en aning.
  3. Finhacka löken och fräs den i smöret så att den får lite färg.
  4. Rör ner crème fraîche, salt och vitpeppar.
  5. Vänd ner grönkålen och värm så att allt blir varmt utan att det kokar för mycket.
  6. Servera salladen lite krispig, gärna på en bit vörtbröd med senap.