Vispa ägg och socker vitt och luftigt i en ren bunke.
Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke, sikta ner det i äggblandningen vänd in det försiktigt så inte luften försvinner ur äggblandningen. Tillsätt det kokande vattnet och rör ihop försiktigt.
Smörj och bröa en rund springform som är ca 22 cm i diameter. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Testa med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Vaniljkräm
Koka upp mjölken med socker och vaniljstången som du har delat och skrapat ut fröna ur. Låt sjuda några minuter. Har du tid så kan du gärna låta den stå och dra i en timme för att få ur maximal smak ur vaniljstången.
Vispa äggula och maizena vitt och pösigt.
Häll den heta mjölken över äggblandningen under vispning. Häll därefter tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under kraftig vispning, när blandningen har tjocknat så häller du över den i en ren skål. Den får inte koka!
Ta ur vaniljstången och tillsätt smöret och rör ut det i krämen.
Plasta så plasten är i kontakt med krämen, då bildas det ingen kondens medan krämen svalnar i kylskåpet.
Montering
Dela botten i 3 lika tjocka delar.
Skölj och mosa jordgubbarna, spar lite till garneringen uppe på tårtan.
Vispa grädden, ej för länge då blir den för hård och grynig.
Fördela ut hälften utav de mosade jordgubbarna därefter hälften av vaniljkrämen på första botten, Lägg på den andra botten och samma fyllning som på första botten. Därefter lägger du på den tredje botten.
Stryk upp tårtan med grädden så botten inte syns igenom. Spritsa snyggt uppe på tårtan och dekorera med jordgubbar.