Rör ihop smör, mjöl och socker. Rör slutligen i äggulan. Låt vila i kylen ca 20 min.
Platta ut degen i en form med avtagbara kanter. Grädda i ugnen tills den är klar och låt svalna.
Värm grädden i kastrullen och smält därefter hackad chokladen i grädden. Smält ner smöret i grädd/chokladblandningen och rör tills smeten är blank. Smaka av med konjak och lite salt.
Häll över tryffelsmeten på botten och ställ kallt tills det stelnat.
Kardemummafraiche
Vispa creme fraiche tills den tjocknar och blanda i kardemumma. Skär tryffeltarten i mindre bitar och spritsa över lite kardemummafraiche.
Hallon- och myntacoulis
Rör samman florsocker och limesaft. Kör i stavmixer tillsammans med hallon samt bladen från halva myntakrukan.
Dra med en limekyfta längs kanten av små glas och doppa i resterande myntablad ( finhackade) och häll sedan i halloncoulisen.
Vit chokladmousse med hallon
Smält vit choklad. Låt svalna.
Rör ner äggulor och passionsfrukt. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner i chokladsmeten.
Lägg hallon i botten av 4 glas och toppa med moussen. Låt vila i kylskåp i minst 2 timmar.
Chokladmarängbakelse med hasselnötter
Sätt på ugnen på 120 grader.
Blanda ihop kakao, vatten och socker i en kastrull och koka ihop ca 5 minuter. Låt svalna.
Vispa äggvitorna tills det är ett hårt skum. Blanda försiktigt i socker och ättika lite i taget.
Blanda försiktigt ner chokladsåsen i marängsmeten.
Spritsa ut marängsmeten på bakplåtspapper. Hälften görs toppiga (överdel) och hälften platta (underdel).
Grädda tills de är klara, dvs torra men fortfarande lite sega mitt i.
Rosta hasselnötterna och hacka dem ganska fint.
Vispa grädde och blanda i nötterna.
Montera ihop marängerna med hasselnötsgrädden mellan strax före servering.