Gratinerad italiensk kassler

Gratinerad italiensk kassler_01
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Gratinerad italiensk kassler

15 ingredienser

30 m

"Det här är en riktig familjefavorit som är toppen att göra en vardag när du kommer hem från jobbet, den tar inte mer än ca 30 minuter att få fram på bordet. Gör lite extra då den också är perfekt att ta med i matlådan." /Jenny Finn

Ingredienser

portioner
  • 400 g kassler
  • smör (att steka i)
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 förp minimozzarella [á 210 g]
  • 1-2 dl parmesanost, riven
  • färsk basilika (till dekorering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa och skiva, eller strimla, kasslern. Stek den snabbt runtom i smör så den får lite färg. (Kan uteslutas men jag personligen gillar när kasslern får lite yta). Lägg över kassler i en ugnsfast form.
  3. Rör ihop grädde, crème fraiche, tomatpuré och kryddor. Tänk på att kasslern är salt i sig.
  4. Pressa i vitlöksklyftan och blanda ordentligt. Häll blandningen runtom kasslern. Stoppa ner tomater och mozzarella i formen. Ha på riven parmesan.
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
  6. Dekorera med strimlad basilika.
  7. Servera med exempelvis ris, potatis, pasta eller bara en god sallad.
  8. Smaklig spis!