Gratinerad örtkyckling med het röra

POPULÄRT
Gratinerad örtkyckling med het röra
Foto: Tv4

Gratinerad örtkyckling med het röra

Av: Lise-Lott - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

1 h 10 m

En gratinerad örtkyckling med het röra och jasminris kommer göra sig fint som festlig helgmiddag.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 klyftor vitlök
  • olivolja (till stekning)
  • 1,5 tsk sambal oelek
  • 0,5 l mellangrädde
  • mango chutney, hot and spicy (efter smak)
  • sweet chilisås (efter smak)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 75 g parmesanost, riven
  • 5 kycklingfiléer
  • 1-2 msk örter provencale
  • salt
  • peppar
  • 4 port jasminris (till servering)
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Fräs hackad rödlök, paprika och hälften av vitlöken i olja.
  2. Tillsätt sambal oelek, grädde, mango chutney, sweet chili och buljongtärningar. Låt såsen koka upp och smaka sedan av. Blanda slutligen i osten.
  3. Gnid kycklingfiléerna med resten av vitlöken och de provencalekryddorna.
  4. Bryn filéerna i olja, salta och peppra.
  5. Lägg de brynta filéerna i en form och häll över såsen.
  6. Sätt in formen i ugnen på ca 225 grader i 20 minuter tills filéerna är genomstekta.
  7. Servera kycklingen med jasminris och toppa med två strån gräslök.