Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås

Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås
Foto: Köket

Gratinerad rotselleri i gräddig vitvins- och senapssås

10 ingredienser

50 m

Ugnsbakad rotselleri som tillagas i en gräddig sås med vitt vin, senap och parmesan. En festlig vegetarisk rätt som passar lika bra i vardagen som till helgen.

Felix tipsar!
cheddar morotssoppa felix produkt

Felix tipsar!

Prova Felix Cheddar Morotssoppa för en lätt lunch eller en snabb och god middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 rotselleri
  • 2 bananschalottenlökar
  • 2 dl crème fraîche
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk senap
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar
  • persilja, till garnering

Servering

  • 4 port pasta (alternativt ris eller potatis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, skrubba och skiva rotsellerin i 1 cm tjocka skivor.
  3. Skala och hacka löken. Blanda lök, crème fraiche, vitt vin och senap i en bunke. Häll sedan upp såsen i ugnsfast form och lägg över skivorna med rotselleri.
  4. Strö över parmesan och krydda med salt och peppar. Gratinera i ugnen i 30-40 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över hackad persilja.
  5. Servera tillsammans med pasta, ris eller potatis.
TIPS!
Klimatstämpel felix

Bra val med Felix!

Genom att redovisa produkters klimatavtryck vill Felix göra det lättare att välja klimatsmart mat.