Gratinerad sparris

Markiz Talhaoui

Gratinerad sparris

12 ingredienser

30 m

Har du hunnit njuta av säsongens härliga sparris? Oavsett måste du testa det här receptet på gratinerad sparris, det är en riktig fullträff!

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 100 g gruyèreost
  • 1 tsk senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar, grovmalen
  • malen muskot, eller riven
  • grön sparris
  • gruyèreost (att toppa med)
  • 1 mozzarellaost
  • 1 msk krutonger

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
  2. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning till en slät bechamelsås. Koka ca 5 minuter.
  3. Stäng av plattan och tillsätt osten och senapen. Blanda tills osten har smält. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot.
  4. Bryt eventuellt av den nedre delen på sparrisen.
  5. Stek sparrisen i lite olja.
  6. Lägg sparrisen i en ungsform, toppa med bechamelsåsen, riven gruyèreost, mozarella och krossade krutonger.
  7. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.