Gratinerade märgben

Gratinerade märgben
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Gratinerade märgben

9 ingredienser

20 m

Märgben gratinerade med panko och som serveras med forellrom är en riktigt värmande och god rätt att njuta av i höstrusket.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk inlagd ingefära (gari)
  • 4 msk forellrom
  • 4 msk ponzu
  • 1 rödlök
  • 4 märgben, sågade
  • 4 msk pankoströbröd
  • 1 tsk farinsocker
  • 2 msk wakame (torkade)
  • krasse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Hacka ingefära och blanda med forellrom och ponzu.
  3. Finhacka rödlök och spola i kallt vatten tills bitarna är krispiga.
  4. Stek pankoströbröd gyllene i lite olja tills det är krispigt. Smaksätt med socker och alger.
  5. Putsa märgbenen rena från eventuella rester av kött.
  6. Baka sedan märgbenen på en plåt i ugnen i ca 5-7 minuter.
  7. Ta ut och nappera med forellrom och sojadressingen.
  8. Toppa märgbenen med krispigt panko och krasse. Servera!