Gravad lax, Lisa Lemkes recept

koket.se
Gravad lax, Lisa Lemkes recpet
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Gravad lax, Lisa Lemkes recept

7 ingredienser

2 dygn

Klassisk gravad lax enligt Lisa Lemkes recept med citron och fänkål.

logo
Lisa Lemke 2016

Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser

portioner kg
  • 1 kg laxsida (mittbiten, med skinnet kvar från fiskdisken)
  • 0,5 dl salt
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk fänkålsfrö, rostade och grovmortlade
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk svartpeppar, grovkrossad
  • 1 dl dill, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom laxen. Gnid in detta på laxen som du först putsat och tagit bort benen från. Lägg in laxen i plastpåse, gärna dubbla, och lägg in i kylen. Låt ligga i kylskåp 2 dygn,vänd gärna på laxen ett par gånger under tiden. Skär laxen i tunna skivor.