Broccolisallad med granatäpple och russin

broccolisallad
Foto: green kitchen stories
Green kitchen stories
Green kitchen stories

Broccolisallad med granatäpple och russin

8 ingredienser

15 min

Det här är en underbar snabblagad sallad med fin knaprig konsistens och fräscha smaker. Söta russin och färskt granatäpple möter rå broccoli som täckts av yoghurtdressing – det är en riktig smakupplevelse. Salladen passar bra som tillbehör eller lätt lunch med en skiva rostat rågbröd. /Green kitchen stories

Tips: Vanligtvis görs den här salladen med majonnäs. Vår version är lättare, men man kan använda majonnäs i stället, eller matlagningsgrädde.
Gör salladen vegansk genom att använda sojayoghurt.

Ingredienser

portioner
  • 2 färska broccolihuvuden
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 150 g russin [2,5 dl]
  • 75 g solroskärnor, rostade (1,25 dl)
  • 2,5 dl yoghurt
  • 0,5 tsk havssalt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär dem i mindre munsbitar.
  2. Dela stjälken på längden och skiva den tunt.
  3. Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön. Rör om så att allt blandas.
  4. Tillsätt yoghurt och salta och peppra efter eget tycke och smak. Rör om salladen med händerna så att alla broccolibuketter täcks av yoghurten. Servera.