Grekisk burgare med saganaki, chili, honung och citron

Korvbrödsbagarn Grekisk burgare med saganaki, chili, honung och citron
Foto: Köket.se

Grekisk burgare med saganaki, chili, honung och citron

20 ingredienser

30 min

Säg hejdå till halloumiburgaren och välkommna den smältande och krispiga saganakiburgaren! Den ljuvliga grekiska osten saganaki passar perfekt som burgare tillsammans med yoghurtdressing, crispy chili, honung och citron.

Testa Korvbrödsbagarns produkter!
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Testa Korvbrödsbagarns produkter!

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun
  • 2-4 saganakiost
  • 1 rödlök
  • 4 blad sallad
  • crispy chili oil, efter smak
  • honung, efter smak
  • citron, efter smak

Yoghurtdressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Sallad

  • 60 g krispsallad
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 burk oliver
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Blanda ihop matyoghurt med en pressad vitlöksklyfta, honung och olivolja. Tillsätt några droppar citronsaft och citronzest från 0,5 citron. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
  2. Skiva rödlöken tunt.
  3. Rosta insidan av hamburgerbröden i en stekpanna.
  4. Skiva tomater och skär gurkan i bitar och blanda ihop salladen som tillbehör.
  5. Hetta upp en stekpanna utan olja eller smör. Lägg ner osten och stek ca 2 minuter, rör inte osten utan låt den ligga stilla. Vänd osten, ringla på lite crispy chili och stek ytterligare 2 minuter på andra sidan.
  6. Montera burgarna med sallad, dressing, saganaki, rödlök, honung och lite pressad citronsaft.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Korvbrödsbagarn Halloumiburgare med tryffelmajo

Tips från Korvbrödsbagarn!

Se fler härliga recept

Läs mer