Grekisk matvetesallad

grekisk matvetesallad
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grekisk matvetesallad

10 ingredienser

10 min

Enkelt, snabbt och riktigt gott när det är som bäst. Den här salladen svänger du ihop på 10 minuter och den mättar både till lunch och middag.

Receptet innehåller under 500 kcal per portion.

Ingredienser

portioner
  • 200 g matvete [2.5 dl]
  • 250 g fetaost
  • 40 svarta oliver
  • 1 gurka
  • 32 romanticatomater
  • 16 skivor rödlök
  • 4 dl babyspenat
  • 2 tsk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka gurka och tomat. Skiva rödlöken riktigt tunt.
  3. När matvetet är klart, skölj det snabbt i kallt vatten så det blir ljummet.
  4. Montera ihop din sallad genom att placera bladspenaten i botten, sedan matveten och grönsakerna. Toppa med smulad fetaost och oliver.
  5. Ringla över en riktigt god olivolja och smaka av med salt och peppar.

Kcal: 488
Protein: 19 g
Fett: 24 g
Kolhydrater: 43 g