600 g kycklingsteaks (urbenade kycklinglår med skinnet kvar)
1 klyfta vitlök
0,5 kruka färsk oregano
1,5 msk dijonsenap
0,5 citron (ekologisk)
1 dl rapsolja
Sallad
2 gröna paprikor
2-4 bifftomater
1 gurka
1 rödlök
2 citroner (ekologisk)
0,5 kruka färsk oregano
2 dl kalamataoliver utan kärnor
2 förp fetaost (à 150 g)
1,5 dl olivolja
Vitlökssås
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 klyfta vitlök, rivna
1 msk dijonsenap
Rostad potatis
800 g mjölig potatis
1 dl olivolja
80 g smör, brynt
50 g parmesanost
salt
Gör så här
Börja med att koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna.
Dela kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala gurkan, halvera på längden och skrapa ut kärnhuset. Skär sedan gurkan i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka oreganon. Hacka oliverna grovt. Lägg allt det skurna i en stor skål.
Smula i fetaosten. Tillsätt finrivet skal och pressad saft från citronerna (smaka dig fram med mängden citronsaft) och olivolja. Vänd runt och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Blanda majonnäs, crème fraiche, vitlök och senap. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg potatisarna på en plåt, mosa dem lätt.
Lägg en tunn skiva hyvlat smör på varje potatis. Ringla på lite olivolja och strö över riven parmesanost. Salta och mal över svartpeppar.
Rosta i ugnen ca 20-30 minuter.
Skala och riv vitlöken fint. Hacka oreganon. Blanda vitlök, oregano, senap, citronjuice, citronskal och rapsolja.
Grilla kycklinglåren så att de får fin färg och blir genomstekta.
Ta från värmen och vänd runt dem i marinaden. Salta.
Bottna en tallrik med salladsröran och lägg kycklingen ovanpå. Bjud med såsen och potatisen vid sidan om.