Grekisk sallad med kikärtor

koket.se
Grekisk sallad med kikärtor
Linnea Seidel profilbild NY
Linnea Seidel profilbild NY

Grekisk sallad med kikärtor

11 ingredienser

15 m

När vardagen är igång är det härligt att kunna trolla fram fräscha rätter från kylskåpet. Den här grekiska salladen blir dessutom extra matig tack vare kikärtor.

Se Linnéa Seidel laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 230 g kikärtor, avrunna
  • ca 200 g oliver (blandade sorter)
  • 1 gurka
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Blanda olja, balsamvinäger, oregano, salt och svartpeppar till en dressing.
  2. Fördela dressingen i fyra glasburkar eller matlådor.
  3. Fördela kikärtorna jämnt i burkarna.
  4. Dela oliverna och fördela dem över kikärtorna.
  5. Skär gurka, tomat och paprika i lagom stora bitar. Lägg bitarna i burkarna.
  6. Toppa med smulad fetaost.
  7. Sätt på lock och förvara salladsburkarna i kylskåpet.