4 skivor surdegsbröd (eller 8 små skivor surdegsbröd)
smör, att steka i
salt
svartpeppar, nymalen
Gör så här
Griljerad julskinka
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda äggula med senapen och farinsocker. Pensla blandningen över hela skinkan. Strö på ströbröd så det täcker skinkan.
Griljera i ugn tills den fått fin färg, ca 10 minuter. Låt svalna och skiva upp några tunna skivor skinka.
Krasse- och gräslöksmajonnäs
Klipp ner krasse och gräslök i en liten bunke (spara lite till garnityr). Häll i matoljan och lite salt och kör till en slät grön pasta. Rör ner majonnäsen i den gröna krassepastan och smaka av med
salt och peppar.
Kålrabbisallad
Strimla kålrabbi, äpple och purjolök fint. Blanda olja, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Häll över de strimlade grönsakerna och rör om.
Montering
Smöra brödskivorna och rosta i 225 grader ugn till gyllene. Bre på lite krassemajonnäs, lägg på sallad och tunna skivor av skinkan. Toppa med krassemajonnäs och strö på lite extra gräslök samt