Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Blanda smör, mjöl, havregryn, sirap, grädde och socker i en skål till det får en tjock och smetig deg.
Skala äpplena och skär i skivor. Blanda ned äpplena i en skål med rikligt med kanel. Lägg äpplena i ugnssäkra serveringsskålar och toppa med pajdegen.
Tänd grillen och ställ formerna på övre hyllan i grillen i ca. 25 min. För att få ytterligare färg, använd en gasbrännare på toppen.
Vaniljsås
Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen.