Grillad burgare med karamelliserad lök och krämig spetskålssallad

Grillad burgare med karamelliserad lök och krämig spetskålssallad

17 ingredienser

30 min

Hamburgaren som har allt - sötma, syrlighet och sälta. Grillad eller stekt burgare toppad med karamelliserad rödlök och en krämig spetskålssallad med ädelost.

Nyhet! Double sesam burger bun
Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun produkt 2024

Nyhet! Double sesam burger bun

Snabbt, enkelt och supergott med Double sesam burger bun från Korvbrödsbagarn.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 Korvbrödsbagarn Double sesam burger bun
  • 600 g nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rapsolja

Krämig spetskålssallad och ädelost

  • 1 morot
  • 150 g spetskål
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 70 g ädelost

Karamelliserad lök

  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

Krämig spetskålssallad

  1. Skala och riv moroten grovt och riv även spetskålen.
  2. Blanda samman med majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, vitvinsvinäger och smula ner ädelosten. Smaka av med salt och peppar.

Karamelliserad rödlök

  1. Skiva löken. Hetta upp smöret i en panna på hög värme.
  2. Bryn löken tills den får lite färg. Slå ned värmen och låt löken mjukna ca 10 minuter. Salta och sockra.
  3. Häll på vatten och låt det koka in tills att löken är mjuk och söt.

Burgare

  1. Rosta bröden i en torr stekpanna eller på grillen tills de får en fin yta.
  2. Forma färsen till biffar och stek på hög värme i en stekpanna eller lägg på grillen. Grilla ca 2 minuter per sida eller tills de fått färg och har önskad stekgrad. Salta och peppra.
  3. Montera din hamburgare med den krämiga kålsalladen och karamelliserad rödlök.
TIPS!
Tips från Korvbrödsbagarn!
Lyxig laxburgare Korvbrödsbagarn

Tips från Korvbrödsbagarn!

Här hittar du fler goda recept på hamburgare

Läs mer