Grillad caesarsallad med kyckling

koket.se
Grillad caesarsallad med kyckling
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grillad caesarsallad med kyckling

16 ingredienser

40 min

En somrig variant på klassikern caesarsallad där såväl kyckling som romansallad får god smak av att tillagas på grillen. Tillsammans med den goda dressingen och krispiga krutonger blir det en fullträff!

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 romansallad
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 4 skivor levainbröd
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 dl parmesanost, hyvlad
  • 1 knippe färsk gräslök, finhacklad
  • salt
  • peppar

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 citron, pressad saft (liten)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2,5-3 dl neutral rapsolja
  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

  1. Lägg ägget i en cylinderformad bunke. Tillsätt riven vitlök, sardeller, citronsaft, vinäger och senap. Häll sist i rapsoljan.
  2. Sätt en stavmixer i botten på bunken och mixa nerifrån och upp i bunken till en krämig dressing. Rör i parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
  3. Halvera romansallad på längden och pensla snittytan med olivolja. Pensla även kycklingen med olivolja, salta och peppra. Ringa lite olivolja på brödet.
  4. Grilla kycklingen till den är genomstekt och fått fin färg.
  5. Grilla salladen och brödet några minuter per sida. Låt kycklingen vila i 5 minuter och skiva sen i tjocka skivor.
  6. Lägg upp den grillade salladen med kyckling på tallrikar, ringla på dressingen och toppa med hyvlad parmesan och gräslök. Njut med det grillade brödet.