Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter
Foto: Eva Hildén Smith
Daniel Lakatosz 2019
Daniel Lakatosz 2019

Grillad entrecôte med chimichurri, långbakade körsbärstomater samt potatis- och majskroketter

30 ingredienser

1 h

En härlig rätt som kan avnjutas med familj och vänner på en mexikansk fest /Daniel

Ingredienser

portioner

Långbakade tomater

  • 10 körsbärstomater
  • 10 gula körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt
  • peppar

Köttet

  • 350 g entrecôte [2 skivor à 175 g]
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist timjan

Majs- och potatiskroketter

  • 6 mjöliga potatisar
  • 300 g konserverad majs
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • salt
  • peppar
  • 1 l frityrolja

Chimichurri

  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe färsk kruspersilja
  • 1 knippe oregano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Långbakade tomater

  1. Skär tomaterna i hälften, placera i en ugnsform. Ringla över olivoljan och balsamvinägern. Salta och peppra rikligt. Lägg i ugnen i minst en timme, 110 grader.

Köttet

  1. Ta ut köttet från kylen så det blir rumstempererat. Salta och peppra ganska mycket. Stek hastigt i olivolja så att det får en fin yta. I med smör, vitlöksklyfta och timjan. Ös köttet med smöret tills innetemperatur är nådd, i detta fall 52 grader (köttet stiger med några grader när det vilar), låt köttet vila i foliepapper i minst 15 minuter.

Majs- och potatiskroketter

  1. Koka potatisen tills den är mjuk. Rosta majsen i en stekpanna utan fett så den får en fin yta. Blanda majsen med potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rulla till bollar, panera i mjöl, ägg och till sist panko. Fritera tills gyllenbruna

Chimichurri

  1. Lägg alla örter i en mixer, i med hackad vitlök, hackad chili, rödvinsvinäger och olja. Mixa tills det blir en sås. Smaka av med salt och peppar.