En komplett grillmiddag med hemgjord barbecuesås, grillad flankstek, frasiga pommes och en fräsch sallad på flera olika sorters sallat toppad med parmesan.
Tillaga pommes frites enligt anvisning på förpackningen.
BBQ-sås
Fräs paprika, lök, vitlök, jalapeno och chipotle i en stekpanna i 4 minuter. Gå i med salt, socker, soja, ketchup och vinäger. Koka ca 5-10 minuter på medelvärme.
Ta bort stjälkarna från chipotlen. Häll allt i en mixer och mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.
Flankstek
Grilla köttet ca 3-4 minuter på var sida. Salta och peppra generöst. Lägg flanksteken på indirekt värme och mät köttets temperatur, vid 58 grader är det medium.
Ta bort köttet från värmen och låt det vila 5 minuter innan du skär upp det, skiva tvärsöver fibrerna.
Tillbehör
Plocka bladen från de olika salladssorterna. Lägg i en stor skål och ringla på olivolja, pressa på citronsaft och salta. Strö över parmesanen och vänd runt.