Grillad flankstek med morotssallad

Grillad flankstek med morotssallad
Foto: Jakob Fridholm
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Grillad flankstek med morotssallad

10 ingredienser

30 min

Enkelt, gott och fantastiskt somrigt. Denna rätt kommer bli en riktig vinnare till grillkvällarna!

Ingredienser

portioner
  • 800 g flankstek
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 600 g morot
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 50 g pumpakärnor
  • 100 g mâchesallad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Salta och peppra flanksteken och pensla den med olivolja.
  2. Skrubba morötterna och vänd dem i olivolja och salt. Grilla flanksteken över direkt värme i ca 15 minuter. Vänd på den ungefär varannan, var tredje minut tills kärntemperaturen är ca 52°. Låt den vila i 10 minuter innan den skärs upp.
  3. Grilla morötterna i ca 5–10 minuter över direkt värme tills de har fått en kraftig grillyta, men fortfarande är ordentligt al dente.
  4. Skär upp morötterna i rejäla bitar och vänd dem med citronjuice och olivolja i en skål. Blanda ner pumpakärnorna och mâchesalladen. Smaka av med flingsalt.
  5. Servera flanksteken med morotsalladen.