Grillad flankstek med spetskål och parmesan- och tryffelsmör

koket.se
Grillad flankstek med spetskål och parmesan- och tryffelsmör
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Grillad flankstek med spetskål och parmesan- och tryffelsmör

13 ingredienser

35 min

Lyxigt god och lättlagad grillmiddag där såväl flankstek som spetskål läggs på grillen. Toppa med hackade mandlar och bjud med ett ljuvligt gott smör med parmesan och tryffelolja.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 700 g spetskål
  • 700 g flankstek
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron
  • 3 msk japansk soja
  • 1 dl rostade mandlar, grovt hackad
  • 0,5 färsk persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Parmesan- och tryffelsmör

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 60 g parmesanost, riven
  • tryffelolja, några droppar (av hög kvalitet)
  • 1 knippe gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Börja med att röra samman allt till smöret. Smaka av med lite tryffelolja i taget, så det inte tar över. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär spetskålen i klyftor på längden. Pensla dem med lite olivolja.
  3. Pensla även flankstek med olivolja. Halvera citron.
  4. Grilla flanksteken till önskad stekgrad. Grilla spetskål till den blivit lite sotad och mjuknat lite. Grilla även citronhalvor med snittytan ner.
  5. Låt köttet vila i 5-10 minuter. Skär det sen i tunna skivor.
  6. Pressa den grillade citronen på kålen och även lite på köttet. Droppa lite soja på kålen och strö på mandel.
  7. Lägg upp kål och flankstek på tallrikar. Klicka smöret på köttet och toppa med lite persilja. Servera genast och njut!