Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

koket.se
Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

15 ingredienser

25 m

Saftig fläskkarré som serveras med grillad kålsallad, het ingefärsdressing och mango.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • dressing
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten, kokande
  • 4 msk soja
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 limefrukter, juice
  • 1 röd chilifrukt, skivad

Kött

  • 600 g fläskkarré, skivad
  • salt
  • olja

Grönsaker

  • 4 morötter, rivna
  • 1 vitkål, strimlad
  • 1 knippe salladslök, strimlad

Finish

  • 1 kruka asiatisk tatsoi (eller koriander)
  • 2 mango, grovt hackade

Gör så här

  1. Blanda dressingen och låt koka upp. Ta av från värmen och låt svalna.
  2. Salta och gnid in köttet i matolja.
  3. Kvarta vitkålen och grilla den tillsammans med köttet på grillen, grilla köttet ca 2 min på varje sida (beroende på tjocklek) och kålen cirka 5 minuter totalt. Kålen skall få färg och bli ljummen. Ställ sedan köttet och vitkålen för att vila.
  4. Riv, strimla och hacka grönsakerna, inklusive kålen. Blanda sedan grönsakerna med dressingen, strimla köttet i tunna bitar. Servera allting med koriander och grovhackad mango.