Börja med klyftpotatisen. Låt skalet vara kvar på potatisen. Klyfta och vänd runt med 2 msk olivolja i en bunke. Lägg på en plåt, salta och peppra och rosta i ugnen i ca 25-30 minuter.
I en bunke blanda majonnäs, crème fraiche, senap, honung och riven vitlök. Finstrimla kålen, skiva rödlöken så tunt som möjligt (gärna på mandolin), riv morot och äpple samt skiva selleri tunt. Blanda ner grönsakerna och äpplet i bunken och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra köttet. Grilla på varm glöd till köttet är genomstekt, ca 3 minuter per sida, beroende på värme på grillen. Pensla med bbq-såsen i slutet av grillningen. Skala lök och halvera samt halvera tomater. Pensla med lite olja och grilla.
Servera köttet med extra bbq-sås, klyftpotatis, coleslaw och grillade grönsaker.