Grillad fläskkarré med currysmör och rostad potatis

POPULÄRT
koket.se
Grillad fläskkarré med currysmör och rostad potatis
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Grillad fläskkarré med currysmör och rostad potatis

19 ingredienser

50 min

Grillat kött med ett underbart kryddsmör och krossad rostad potatis toppad med färska örter - en middag som inte lämnar någon middagsgäst besviken. Spela gärna klippet och se när Tommy berättar om varför du ska servera kryddsmöret rumsvarmt.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor fläskkarré (à ca 200 g)
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Rostad potatis

  • ca 800 g potatis
  • 0,5 kruka färsk bladpersilja, finhackad
  • 0,5 kruka färsk dragon, finhackad
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt

Currysmör

  • 1 piri piri (färsk)
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 förp saffran (à 0,5g)
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk fänkålsfrö, mortlade
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Lägg ut potatisarna på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Skiva piri piri tunt. Skala och riv vitlök fint. Fräs vitlök och piri piri i oljan i en kastrull tillsammans med kryddorna. Det skall bara bli varmt, inte stekas eller brännas.
  5. Slå sedan den varma oljan över smöret. Blanda ihop, använd en visp så alla smörklumpar blandas ut. Smaka av med salt.
  6. Krossa potatisen på plåten. Ringla lite olivolja över varje potatis. Rosta i ugnen ca 30 minuter, tills krispiga.
  7. Ringla lite rapsolja på köttet. Krydda med salt och peppar.
  8. Grilla till fin färg på bägge sidor och genomstekt.
  9. Ta ut potatisen och toppa med hackad persilja och dragon.
  10. Servera rostad potatis med grillad karré och njut med det rumsvarma kryddsmöret.