Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

koket.se
Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grillad fläskkarré med spetskål och sojamajonnäs

13 ingredienser

45 min

Snabbmarinerad fläskkarré som läggs på grillen tillsammans med rejäla klyftor av spetskål. Blir otroligt smakrikt och gott tillsammans med en majonnäs smaksatt med sesam, ingefära och soja.

logo
Tove Nilsson recept

Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 port sushiris
  • 4 skivor fläskkarré [ca 600 g]
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 msk rörsocker
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 spetskål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sesamfrön, rostade och mortlade
  • 1 msk färsk ingefära, finriven
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk risvinäger (eller vitvinsvinäger)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Marinera fläskkarrén med soja, socker, sesamolja, riven ingefära och vitlök ca 30 minuter.
  3. Skär spetskålen i klyftor. Blanda majonnäs, sesamfrö, ingefära, soja och vinäger till en dressing.
  4. Grilla karré och kål runtom på grillen ca 10-15 minuter totalt, beroende på tjocklek på köttet. Kålen ska bli lite bakad men fortfarande vara krispig. Se till att köttet blir krispigt och knaprigt på ytan.
  5. Skiva upp köttet. Ringla majonnäsdressing över kålen. Servera med ris.

Glöm inte att matsortera skal från ingefära och vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda grillade karré och spetskål. /Köket-redaktionen